Maždaug 13 val. vietos (17 val. Lietuvos) laiku galingas purvo srautas prasiveržė neatlaikius nebenaudojamai užtvankai prie geležies rūdos kasyklos netoli Belo Orizontės miesto. Per kelias valandas po nelaimės buvo rasti septynių žmonių kūnai.

Anksti šeštadienį oficialus aukų skaičius padidėjo iki devynių, o dar „beveik 300 žmonių yra dingę“, nurodė vietos ugniagesiai.

Iki 150 dingusiųjų dirbo kasyklą valdančios bendrovės administracijos biure, kuris buvo arčiausiai pratrūkusios užtvankos, sakė ugniagesiai.

Kasyklą valdanti Brazilijos kasybos milžinė „Vale“ yra susijusi su 2015 metais įvykusia kitos kasyklos dumblo saugyklos užtvankos griūtimi toje pačioje Minas Žeraiso valstijoje. Tąsyk įvykusi nelaimė, laikoma didžiausia visų laikų ekologine katastrofa šalyje, nusinešė 19 žmonių gyvybių.

Minas Žeraiso gubernatorius Romeu Zema (Romėjus Zema) žurnalistams sakė, kad daroma viskas dingusiesiems surasti, bet „nuo šiol tikimybė yra minimali, ir labiausiai tikėtina, kad rasime tik kūnų“.

Jo regiono administracija nurodė, kad nelaimės metu „Vale“ kasykloje dirbo 427 žmonės ir kad 279 iš jų buvo rasti gyvi. Kiti yra laikomi dingusiais.