Naujausi oficialūs duomenys rodo, kad Brazilijoje infekcija patvirtinta jau 514 849 žmonėms.

Pagal oficialiai patvirtintų COVID–19 atvejų skaičių Brazilija yra antra šalis pasaulyje. Pirmoji šalis – JAV, kur infekcijos atvejų skaičius siekia beveik 1,8 mln.

Brazilija yra didžiausia Lotynų Amerikos šalis, bet ji atlieka palyginti mažai testų dėl koronaviruso, todėl tikėtina, kad tikrasis užsikrėtusiųjų skaičius yra gerokai didesnis.

Šalyje nuo infekcijos mirė jau mažiausiai 29 314 pacientų.
Johnso Hopkinso universiteto duomenimis, pagal aukų skaičių Brazilijai tenka ketvirtoji vieta pasaulyje. Braziliją lenkia JAV, Didžioji Britanija ir Italija.

Ligoninės daugumoje Brazilijos miestų dirba visa galia, todėl institucijoms teko įkurti laikinas ligonines futbolo stadionuose.

Tuo metu šalį paralyžiuoja nesutarimai tarp prezidento Jairo Bolsonaro, kelių gubernatorių ir Kongreso. Dešinysis populistas J. Bolsonaras teigia, kad COVID–19 tėra nesunkus gripas, ir atmeta apsaugos priemones. Tačiau dauguma valstijų lyderių, siekdami pažaboti viruso plitimą, patys įvedė judėjimo apribojimus ir apribojimus visuomeniniam gyvenimui.

Sekmadienį keliuose Brazilijos miestuose kilo susirėmimai tarp J. Bolsonaro šalininkų, antivyriausybinių protestuotojų ir policijos.