Keltas šeštadienį apyaušriu gabeno keleivius į Amazonės upę įtekančios Žari aukštupio link, kai staiga pradėjo verstis.

Valdžios institucijos vėlai pirmadienį pranešė, kad žuvo 18 žmonių, 46 buvo išgelbėti, o dar 30 dingo – tai reiškia, kad laive buvo daug daugiau žmonių, nei iš pradžių manyta.

Buvo vykdomos paieškos operacijos, pasitelkiant sraigtasparnius, lėktuvus ir gelbėtojus narus.

Brazilijos karinis jūrų laivynas pranešė pradėjęs tyrimą dėl nelaimės, kurios priežastis dar nenustatyta.

Gyva išlikusi Vanderleia Monteiro sakė, kad laivas „Anna Karoline III“, matyt, susidūrė su problemomis, kai kitas laivas praplaukė šalia ir pamėgino nuleisti inkarą. Tai įprasta praktika keltams, plaukiojantiems Amazone ir jos intakais.

Kažkas šūktelėjo „Skęsta!“, ir po kelių sekundžių laivas pradėjo virsti, brazilų naujienų portalui G1 pasakojo moteris, kuriai pavyko išsigelbėti kartu su savo vyru ir 11 metų sūnumi.

„Mes išlipome pro langą ir apčiuopomis radome kelią palei virstančio laivo išorinę sieną. Tai buvo tarsi scena iš filmo“, – pridūrė V. Monteiro.

„Tėkmė mus greitai nunešė pasroviui ir pamatėme tolumoje skęstantį laivą. Tada mus išgelbėjo kitas laivas“, – pasakojo ji.

Dviejų aukštų upių keltas „Anna Karoline III“ penktadienio popietę išplaukė iš Makapos miesto – Brazilijos šiaurės rytinės Amapos valstijos sostinės.

Laivas plaukė kaimyninėje Paros valstijoje esančio Santareno link, o visa kelionė turėjo užtrukti maždaug 36 valandas. Gelbėtojų sraigtasparniai atvyko į įvykio vietą tik po devynių valandų, kadangi tas regionas yra labai atokus.

Trys iš aukų buvo 7–11 metų amžiaus mergaitės, pažymima Amapos valstijos vyriausybės išplatintame pareiškime.