Brazilė sugebėjo visus įtikinti, kad jai gimusi dukra yra berniukas, mat dar būdama ligoninėje pakeitė vaiko gimimo liudijimą ir pakrikštijo atžalą Samueliu. Moters apgaulė išaiškėjo tuomet, kai mergaitės tetai kilo įtarimas ir jai pavyko pažvelgti, kas slepiasi dvimečio vaiko sauskelnėse.

Motina tvirtina tai dariusi dėl to, kad pati vaikystėje patyrė seksualinę prievartą ir nenorėjo, kad dėl savo moteriškos lyties tai patirtų ir dukra. Ji papasakojo, kad paleista iš ligoninės panaikino varnelę gimimo liudijime ties moteriškos lyties nuoroda ir vietoj jos pažymėjo, kad vaikas yra vyriškos lyties.

Vėliau jai pavyko apgauti centrinėje Brazilijoje esančio Gojanijos miesto metrikacijos biuro darbuotojus, įregistravusius gimusią mergaitę kaip berniuką.

Brazilijos „Record TV“ pranešė, kad motinai pavyko apgauti netgi mergaitės tėvą ir senelius, kad gimė berniukas. Deja, nepranešama, ar motina gyvena kartu su mergaitės tėvu.

Apgaulė išaiškėjo tik po dvejų metų. Visą tą laiką Samuelis buvo auginamas kaip berniukas – vaikas buvo velkamas berniukų drabužiais, žaidė berniukams skirtais žaislais, plaukai buvo kerpami trumpai.

Mergaitės močiutė iš tėvo pusės „Record TV“ tvirtino negalėjusi net pagalvoti, kad tai ne anūkas, o anūkė. „Aš to nesitikėjau. Mano akyse tai buvo berniukas. Kodėl turėjau galvoti kitaip“, - stebėjosi močiutė.

„Įtarimai dėl Samuelio lyties kilo tetai, tačiau likusiems šeimos nariams ji nieko nesakė. Ji paprašė per šeimos šventę leisti palaikyti Samuelį ir jai pavyko pasižiūrėti, - toliau pasakoja močiutė. - Visi patyrė baisų šoką. Dabar turiu įprasti prie minties, kad neturiu anūko, o turiu anūkę“.

Gojanijos socialinės tarnybos patvirtino, kad kol teismas nagrinėja šią bylą, mergaitė auga globos namuose.