Džocharas Carnajevas, kuris yra gydomas ligoninėje dėl rimtų sužeidimų, patirtų per jo paiešką, yra pagrindinis įtariamasis byloje dėl dviejų bombų sprogimų praėjusį pirmadienį, per Bostono maratoną, kai žuvo trys ir buvo sužeista dar 180 žmonių. Vyresnysis Džocharo brolis, kuris žuvo per susišaudymą su policija, taip pat yra įtariamasis.

"NBC News" remdamasi federaliniais pareigūnais pranešė, kad nepaisydamas gerklės sužeidimo, dėl kurio negali kalbėti, 19-metis Džocharas pradėjo atsakinėti į tyrėjų klausimus.

"ABC News" pranešė, kad jis "sporadiškai" atsakinėja raštu ir kad tyrėjai jo klausinėjo apie kitus galimus kuopelės narius bei dar nesprogusias bombas.

"USA Today" taip pat citavo vieną teisėsaugos pareigūną, kuris sakė, jog įtariamasis atgavo sąmonę ir atsakinėja raštu, ir jog tyrėjai aiškinasi galimybę, kad žaizda kakle yra pasidaryta jo paties.

Anksčiau sekmadienį Bostono policijos komisaras Edas Davisas žurnalistams sakė, kad Dž.Carnajevas yra "kritinės, bet stabilios būklės".

Veikiausiai planavo surengti daugiau atakų

 Bostono policijos komisaras nurodė, kad du įtariami šiame mieste per tradicinį maratoną įvykdytų sprogdinimų organizatoriai turėjo daug ginklų ir tikriausiai planavo surengti kitų atakų.

Pareigūnai rado daug nesprogusių savadarbių sprogstamųjų užtaisų toje vietoje, kur penktadienį paryčiais vyko susišaudymas su įtariamaisiais broliais čečėnais - Tamerlanu ir Džocharu Carnajevais, taip pat apie 250 šovinių.

"Jie turėjo savadarbių sprogstamųjų užtaisų, - sakė komisaras E. Davisas. - Jie turėjo savadarbių granatų, kurias svaidė į pareigūnus."

"Įvykio vietoje buvo daug nesprogusių savadarbių sprogstamųjų užtaisų, kuriuos turėjome parodyti atvykstantiems pareigūnams ir išvalyti tą vietą", - pridūrė jis, pažymėjęs, kad viena bomba buvo rasta visureigyje "Mercedes", kurį paliko įtariamieji.

Tie sprogmenys ir šaudmenys buvo "pavojingiausi, su kokiais susiduria miestų policija", sakė E.Davisas.

"Turime priežasčių manyti - remiantis įvykio vietoje rastais įrodymais: jų paliktais sprogmenimis, sprogstamaisiais užtaisais, kurie buvo nesprogę, ir jų turėta ugnies galia - kad jie ketino atakuoti kitus asmenis", - pareigūnas aiškino televizijai CBS.

E.Davisas sakė televizijai "Fox News", kad pareigūnai negali užtikrinti, jog kur nors nesama sprogmenų, kurie dar nebuvo rasti. Tačiau komisaras teigė, kad Bostono žmonės yra saugūs.

Tyrėjai kol kas nepateikė jokių Bostono maratono sprogdinimo motyvų.

E.Davisas sakė, kad JAV federalinis tyrimų biuras (FTB) gali greitai atidaryti Copley (Koplio) aikštę, kurioje balandžio 15-ąją nugriaudėjo du sprogimai prie maratono trasos finišo.

Komisaras pridūrė, kad federaliniai pareigūnai aiškinasi, kaip ir kur įtariamieji gavo šaunamųjų ginklų ir sprogmenų.