Europos Komisijos vadovė Ursula von der Leyen, Europos Vadovų Tarybos pirmininkas Charles'is Michelis ir Europos Sąjungos vyriausiasis „Brexit“ derybininkas Michelis Barnier socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbtose žinutėse rašė, jog mintimis yra su B. Johnsonu.

„Šįvakar mintimis esu su ministru pirmininku Borisu Johnsonu ir jo šeima. Linkiu jam greitai ir visiškai pasveikti“, – rašė U. von der Leyen.


Panašias žinutes paskelbė ir kiti ES lyderiai.

„Linkiu Borisui Johnsonui viso, kas geriausia, ir greitai pasveikti. Mintimis esu su jumis ir jūsų šeima“, – rašė M. Barnier, kovo 19 dieną pranešęs, kad jam taip pat diagnozuota koronavirusinė infekcija.


ES diplomatijos vadovas Josepas Borrellis tviteryje parašė: „Borisai, linkiu jums viso geriausio ir greitai pasveikti! Linkėjimai. Josephas.“

Panašų palinkėjimą nusiuntė ir Europos Parlamento pirmininkas Davidas Sassoli.

Žinučių su šiltais palinkėjimais greičiau pasveikti lavina rodo, kad buvo atidėti į šalį politiniai kivirčai, temdę B. Johnsono ir ES pareigūnų santykius „Brexit“ derybų metu.

JK sausio pabaigoje paliko Bendriją. Tačiau šalių laukia sunkios derybos, per kurias iki metu galo turi būti susitarta dėl tolesnių ryšių.

B. Johnsonas ne kartą yra pareiškęs, kad derybos turi būti užbaigtos iki metų galo, kaip numato jo vyriausybės priimtas teisės aktas, nors šalių pasirašyta „Brexito“ sutartis leidžia pratęsti pereinamąjį laikotarpį terminui iki dvejų metų.

B. Johnsoną su Briuseliu sieja senas ryšys. Praėjusio amžiaus 9-ame ir 10-ame dešimtmečiais jis šiame mieste dirbo korespondentu, rašiusiu Europos ekonominės bendrijos temomis.

Būsimas JK premjeras savo straipsniuose neretai remdavosi abejotinais, o kartais netgi išgalvotais „faktais“, orientuotais į euroskeptiškų pažiūrų skaitytojus Britanijoje.

Visgi pokštais, absurdiškais anekdotais ir nusikalbėjimais garsėjęs B.Johnsonas niekada neslėpė turįs didelių politinių ambicijų.