Kampanijos pradžia sutapo su B. Johnsono „draugo“ JAV prezidento Donaldo Trumpo vizitu.

Paskelbtame klipe B. Johnsonas rodomas per kampanijos renginius, žadantis rinkėjams, kad spalio 31 dieną išves JK iš Europos Sąjungos „su sutartimi ar be jos“, jei bus išrinktas torių lyderiu ir taps ministru pirmininku.

Buvęs užsienio reikalų sekretorius yra mėgstamas eilinių partijos narių, bet jie galės balsuoti tik tada, kai torių parlamentarai apkarpys kol kas tik ilgėjantį kandidatų sąrašą iki dviejų pretendentų.

Jis nėra toks populiarus tarp savo partijos parlamentarų, dėl svarbaus vaidmens, kurį suvaidino per kampaniją už „Brexit“, ir polinkio į netaktą. Praėjusį kartą, kai siekė šio posto – 2016 metais – jis nepateko tarp galutinių dviejų kandidatų.

D. Trumpas, kuris pirmadienį pradėjo valstybinį vizitą JK, šeštadienį parėmė B. Johnsoną.

„Iš tiesų labai į tai gilinausi“, – laikraščiui „The Sun“ sakė D. Trumpas, kuris anksčiau pavadino B. Johnsoną savo draugu.

„Žinau įvairius veikėjus. Bet manau, Borisas labai gerai atliktų darbą. Manau, jis būtų puikus. Man jis patinka. Man jis visuomet patikdavo“, – sakė D. Trumpas.

Šie komentarai JK sulaukė kritikos dėl kišimosi į šalies politinį procesą.

Savo kampanijos klipe B. Johnsonas reiškia paramą didesniam švietimo ir policijos finansavimui ir sako, kad suvienytų „Brexit“ suskaldytą šalį.

„Turime turėti drąsos pasakyti šios šalies žmonėms, kad galime tai padaryti, jei tik norime“, – pasakė jis vienam rinkėjui prie lauko durų.

B. Johnsonas seniai puoselėja ambicijas tapti ministru pirmininku, bet 2016 metais pasitraukė iš varžybų, kai paramą atšaukė svarbus sąjungininkas ir aktyvus „Brexit“ kampanijos dalyvis Michaelas Gove'as, kuris pareiškė, kad „Borisas negali užtikrinti vadovavimo ar suburti komandos laukiančiam uždaviniui“.

Naujausias jo bandymas prasidėjo nesklandžiai – praėjusią savaitę jis sulaukė šaukimų į teismą dėl įtarimų, kad tyčia melavo per „Brexit“ referendumo kampaniją.

Byla susijusi su B. Johnsono teiginiu, kad JK Europos Sąjungai kas savaitę nusiunčia 350 mln. svarų (400 mln. eurų).

Kol kas į varžybas įsitraukė 13 kandidatų, o didžiausią parlamentarų paramą šiuo metu turi M. Gove'as, B. Johnsonas ir užsienio reikalų sekretorius Jeremy Huntas (Džeremis Hantas).