Pandemija, anot B. Johnsono, smarkiai paveikė tarptautinę tvarką ir solidarumą. Šalys esą buvo priverstos prašyti kaimynių apsaugos priemonių, medikamentų ir vakcinos. „Karbis Bėjuje turime tas dienas palikti praeityje“, - rašė B. Johnsonas.

G7 viršūnių susitikimas vyks nuo penktadienio iki sekmadienio Karbis Bėjuje. G7 šalių grupei be susitikimo šeimininkės Didžiosios Britanijos dar priklauso Vokietija, Prancūzija, Italija, Japonija, Kanada ir JAV. Svečių teisėmis B. Johsnonas pakvietė Australiją, Pietų Afriką, Pietų Korėją ir Indiją. Tai „demokratijų vienuoliktukas“, kuriame Didžioji Britanija nori būti „konkurencinga ir kūrybinga žaidėja aiškės centre“, - teigė britų premjeras prieš prasidedant Europos futbolo čempionatui.

„Tai momentas, kai svarbiausios ir technologiškai labiausiai pažengusios demokratijos turi prisiimti atsakomybę ir skiepyti pasaulį“, - pabrėžė B. Johnsonas. Tikslas esą yra parengti globalią sutartį, jog būtų pasirengta būsimoms pandemijoms, „kad pasaulis nebūtų dar kartą taip užkluptas“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)