Premjeras teigė, jog yra pasiruošęs suvaržyti atvykimą iš kitų šalių, jei tai bus būtina.

B. Johnsono įspėjimas nuskambėjo praėjus kelioms dienoms po to, kai JK vyriausybė priskyrė Ispaniją aukštos koronaviruso grėsmės šalims ir įvedė privalomą 14 dienų saviizoliaciją iš Ispanijos atvykstantiems asmenims.

Ispanijos premjeras Pedro Sánchezas pareiškė, kad JK vyriausybės elgesys jo šalies atžvilgiu yra nesąžiningas, nes išskyrus kelis Ispanijos regionus, šalis koronaviruso atžvilgiu yra saugesnė nei pati JK.

Britiško dienraščio „The Daily Telegraph“ duomenimis, vyriausybė svarsto sutrumpinti privalomą saviizoliacijos laikotarpį nuo 14 iki 10 dienų, jei iš aukštos rizikos šalių atvykę asmenys būtų testuojami dėl koronaviruso ir testų rezultatai būtų neigiami.

Britų viešojoje erdvėje sklando informacija, jog kitos šalys, kurios po Ispanijos gali būti priskirtos valstybėms, iš kurių atvykus reikės karantinuotis – Belgija, Vokietija ir Prancūzija. Pasak premjero, ar vykti į šias šalis ir rizikuoti savo sveikata – kiekvieno asmens apsisprendimo reikalas.

B. Johnsono teigimu, įgyvendinamomis karantino priemonėmis siekiama sustabdyti koronaviruso „importą“ į JK.

Premjeras taip pat išreiškė užuojautą šiuo metu karantine esančiam Lesterio miestui, tačiau kartu teigė, kad karantinas Lesteryje bus peržiūrėtas tik tuomet, kai bus įvertintas karantino poveikis vietinei koronaviruso epidemijai.