„Matome Sirijos režimo planus atnaujinti karinį puolimą Idlibo provincijoje, - Jeruzalėje vykusioje spaudos konferencijoje sakė Johnas Boltonas. - Akivaizdu, kad esame susirūpinę, jog B. al-Assadas gali vėl panaudoti cheminį ginklą“.

„Kad nekiltų abejonių: jei Sirijos režimas panaudos cheminį ginklą, atsakysime itin griežtai, todėl jie turėtų labai gerai tai apsvarstyti“.

Šiaurinėje Idlibo provincijoje įsikūręs paskutinis svarbus šalies sukilėlių bastionas.

Be kita ko, J. Boltonas patikino, kad, atnaujinusi sankcijas Teheranui, D. Trumpo administracija nesiekia nuversti Irano vadovybės.

„Režimo pokyčiai Irane nėra Amerikos politika, tačiau norime didelių šio režimo elgesio pokyčių“, - pridūrė D. Trumpo patarėjas.

J. Boltonas sekmadienį atvyko į Izraelį su trijų dienų vizitu. Čia jis turėjo dalyvauti diskusijose, kuriose daugiausia dėmesio žadėta skirti Iranui ir jo vaidmeniui Sirijos kare.

Izraelis ir Sirija turi bendrą sieną, o Iranas, kaip ir Rusija bei šiitiškas Libano judėjimas „Hezbollah“, Sirijos konflikte remia B. al-Assadą.

„Kaskart, kai pastaraisiais mėnesiais Iranas atgabendavo į Siriją raketas ar kitus pavojingus ginklus, Izraelis smogdavo į tuos taikinius“, - teigė J. Boltonas.

„Manau, kad tai - teisėta Izraelio savigyna“, - pridūrė jis.