„Nekils jokių problemų, jeigu radinys tolesniam tyrimui bus pristatytas į Australiją“, - sakė institucijos vadovas. Be to, anot jo, „jeigu bus nustatyta, kad objektas priklauso dingusiam Malaizijos orlaiviui, jis turės būti saugomas Malaizijos pareigūnų“.

Ministras nurodė, kad Civilinės aviacijos departamento, bendrovės „Malaysia Airlines“ ir tyrimų brigados atstovai jau atvyko į Mozambiką, kur dalyvaujant ir australų specialistams kovo 7 d. vyks trišalis pasitarimas dėl aptikto radinio.

Kovo 2 d. aptiktas objektas, kuris gali būti vadinamasis horizontalusis stabilizatorius - lėktuvo uodegos detalė, buvo aptiktas smėlio seklumoje Mozambiko sąsiauryje. Anksčiau šiame Indijos vandenyno rajone buvo rastas flaperonas (sparno dalis), kuris, kaip nustatė ekspertai, buvo dingusio lainerio fragmentas.

Malaizijos bendrovės „Malaysia Airlines“ lėktuvas „Boeing 777“ 2014 metų naktį į kovo 8-ąją išskrido iš Kvala Lumpūro į Pekiną, bet praėjus maždaug dviem valandoms ryšys su įgula nutrūko, ir laineris dingo iš radarų ekranų. Jo paieškose dalyvavo 26 valstybės. Orlaiviu skrido 239 žmonės.