"Sveikiname, pone prezidente, su šiandienos įrašu istorijoje tapus pirmuoju pareigas einančiu prezidentu, aiškiai parėmusiu tos pačios lyties (asmenų) porų santuokas", - sakė ne pelno organizacijos "National Gay and Lesbian Task Force" vykdomoji direktorė Rea Carey.

"Kam naudinga? Milijonams šeimų, kurios dabar žino, jog jų šalies lyderis tiki teisingumu visiems. Tai didi diena Amerikai", - sakoma R.Carey pareiškime.

"Švenčiame šią akimirką ir taip pat prisimename, kad teisė mylinčioms, įsipareigojusioms poroms susituokti yra tiesiog vienas iš daugelio klausimų, jaudinančių lesbietes, gėjus, biseksualus ir transseksualius žmones. Žinojimas, kad prezidentas drauge su mūsų šeimomis siekia visiškos lygybės, ekonominio saugumo ir teisingumo, suteikia pasitikėjimo", - pridūrė ji.

"National Organization for Marriage", kuri vykdo aktyvią kampaniją prieš tos pačios lyties asmenų santuokas, prezidentas Brianas Brownas sakė, kad B.Obama santuokos apibrėžimą dabar padarė būsimų rinkimų "apibrėžiamuoju klausimu".

"Dievas yra santuokos autorius ir mes neleisime tokiam aktyvistui politikui kaip Barackas Obama, kuris turi būti dėkingas gėjų santuokų aktyvistams už kampanijos finansavimą, paversti santuokos kažkokiu politiniu dalyku, kurį galima apibrėžti iš naujo, pagal prezidento užgaidą", - sakoma jo pareiškime.

"Prezidentas Obama šiandien smeigė į save peilį. Jis - pribaigtas", - sakė Amerikos šeimų asociacijos atstovas Bryanas Fischeris, kuris prezidento poziciją sieja su būsimais rinkimais, kai B.Obama varžysis su respublikonų kandidatu Mittu Romney.

"Tai, ką apibrėžė Dievas, žmogus tegu neapibrėžia iš naujo, - sakė B.Fischeris. - Prezidentas Obama šiandien atsistojo ne toje istorijos, moralės ir ... politikos pusėje. Jam tai yra diena, kuri išliks kaip gėdinga".

Kardinolas Timothy Dolanas, kuris vadovauja JAV katalikų vyskupų konferencijai, B.Obamos komentarus pavadino "keliančiais didelį liūdesį".

Tuo tarpu organizacijos "Freedom to Marry", kuri kovoja už gėjų santuokas, įkūrėjas ir prezidentas Evanas Wolfsonas sakė, kad B.Obamos parama "žymi lūžį laisvės tuoktis judėjimui".

Jis pridūrė: "Vyriausybei nėra jokio reikalo daryti kliūtis mylinčių ir įsipareigojusių porų ir jų šeimų, kurios paprasčiausiai siekia rūpintis vienas kitu ir kurioms santuoka yra svarbi, kelyje".

"Tai svarbus lūžis Amerikos pilietinių teisių istorijoje", - sakė Niujorko meras Michaelas Bloombergas (Maiklas Blumbergas), kurio mieste gyvena viena didžiausių Šiaurės Amerikoje gėjų ir lesbiečių bendruomenių.

"Laisvės žygis, kuris palaikė mūsų šalį nuo 1776-ųjų revoliucijos, tęsiasi ir nesvarbu, kokios nesėkmės gali ištikti, ... - laisvė nugalės baimę, o lygybė nugalės atskirtį, - sakė jis. - Šiandienos paskelbimas liudija prezidento įsitikinimus ir remiasi drąsiomis pozicijomis, kurias bėgant metams tiek daug amerikiečių užėmė dėl lygių amerikiečių gėjų ir lesbiečių teisių".

Šešiose valstijose ir sostinėje Vašingtone gėjų santuokos buvo legalizuotos. Dar dvi valstijos - Vašingtonas ir Merilandas - balsavo už tokių santuokų legalizavimą, bet tai dar turi būti patvirtinta referendumuose.

"Ačiū jums, prezidente @BarackObama, už jūsų nuostabius ir drąsius žodžius. Aš sukrėsta", - "Twitter" parašė komikė Ellen DeGeneres, kuri 2008 metais Kalifornijoje, kol šioje valstijoje dar nebuvo atšauktas gėjų santuokų leidimas, vedė savo partnerę.