"Manau, kad jie siekia nukreipti žmonių dėmesį nuo pagrindinių problemų", - kalbėjo Ilinojaus valstijos senatorius.

J.McCaino rinkimų kampanijos komanda jau anksčiau šią savaitę sakė, jog "B. Obama taikliai sužaidė", pateikdamas užuominą, kad jo varžovas iš respublikonų partijos yra rasistas. Tuomet B. Obama J. McCainą apkaltino rasizmo problemos eskalavimu.

Pastarieji nesutarimai tarp kandidatų į Jungtinių Valstijų prezidento postą prasidėjo, kai Johnas pasakė, kad B. Obama "labai protingai sužaidė", įspėdamas, jog respublikonai bandys išgąsdinti rinkėjus, atkreipdami dėmesį į tai, kaip skirtingai atrodo demokratų kandidatas "nuo visų kitų ant dolerių kupiūrų pavaizduotų baltaodžių prezidentų".

"Vis dėlto nemanau, kad J. McCainas rasistas. Esu įsitikinęs, jog jis tiesiog cinikas", - šeštadienį kalbėjo demokratų kandidatas. Niekas apie tokį pasakymą negalvojo kaip apie rasistinį pareiškimą tol, kol respublikonai patys į tai neatkreipė dėmesio, tikino B. Obama.

"Respublikonai garsėja savo negatyviomis kampanijomis", - pridūrė jis. B. Obama mano, jog J. McCainas savo pranašumą bando įrodyti pačiu žemiausiu keliu - atkreipdamas dėmesį į jo išvaizdą.

Penktadienį pasirodė J. McCaino pareiškimai, jog Barackas yra tokia pati asmenybė kaip pigaus populiarumo žvaigždės Britney Spears ar Paris Hilton.