Remiantis vėliausiomis apklausomis, buvęs Niujorko meras užsitikrino 19 proc. rinkėjų palaikymą ir vejasi šiuo metu favoritu laikomą Bernie Sandersą, kurį remia 31 proc. elektorato.

Tai reiškia, kad jis peržengė Demokratų nacionalinio komiteto nustatytą populiarumo slenkstį.

„Mike'as laukia galimybės prisijungti prie kitų demokratų kandidatų scenoje ir paaiškinti, kodėl jis yra geriausias kandidatas, galintis nugalėti Donaldą Trumpą ir suvienyti šalį“, – nurodoma M. Bloombergo kampanijos pareiškime.

„Galimybė aptarti jo veiksmingus ir įgyvendinamus planus šios šalies iššūkiams išspręsti yra svarbi kampanijos proceso dalis“, – priduriama jame.

Centristu laikomas M. Bloombergas stojo į kovą metais vėliau nei kiti pretendentai, tačiau neseniai pradėjo kilti viešosios nuomonės apklausose. Vienas turtingiausių JAV piliečių išleidžia šimtus milijonų dolerių bombarduodamas eterį savo politine reklama.

Apie tokio taktikos sėkmę liudija ir faktas, kad jį vis dažniau užsipuola tiek varžovai demokratai, tokie kaip B. Sandersas, Pete Buttigiegas ir Joe Bidenas, tiek ir pats D. Trumpas.

Trečiadienį vyksiantys debatai bus surengti Las Vegase, artėjant demokratų balsavimui per sueigas Nevados valstijoje.

M. Bloombergas nedalyvavo pirmuose keturiuose demokratų kandidato atrankos etapo balsavimuose ir sutelkė dėmesį į „superantradienio“ balsavimus kovo 3 dieną, kai iš karto 14 valstijų spręs dėl demokratų kandidato į prezidentus.