Delegacija laukė, kol jis sugrįš iš vieno parlamento komiteto, ir turi pasakyti jam, kad jo laikas baigėsi, nenurodydamos šaltinių pranešė BBC, „Sky News“ ir kitos žiniasklaidos priemonės.

Per kelias valandas trukusį atsakinėjimą į klausimus parlamente tiesiai paklaustas, kaip atsakys į raginimą, B. Johnsonas pasakė: „Neteiksiu einamųjų komentarų dėl politinių įvykių... Toliau vadovausime šaliai.“

Anksčiau trečiadienį B. Johnsonas atmetė opozicijoje esančių leiboristų raginimus sušaukti pirmalaikius rinkimus, iš jo vyriausybės pasitraukus daugiau kaip 30 narių.

„Tikrai nemanau, jog kas nors šioje šalyje nori, kad politikai dabar užsiimtų rinkimų kampanija, – sakė jis parlamento komitetui. – Galvoju, kad mums reikia toliau tarnauti savo rinkėjams ir spręsti jiems rūpimus klausimus.“

58 metų lyderis dėl išlikimo valdžioje kovoja nuo antradienio vakaro, kai atsistatydino sveikatos apsaugos sekretorius Sajidas Javidas ir iždo kancleris Rishi Sunakas. Abu jie sakė nebegalintys toleruoti skandalų kultūros B. Johnsono vyriausybėje.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)