„Visuose mūsų renginiuose laikomasi griežtų ir plačių atsargumo priemonių, kurių imtasi atsižvelgiant į sveikatos apsaugos ekspertų ir gydytojų rekomendacijas. Tarp jų – socialinio atstumo laikymasis, privalomas kaukių dėvėjimas ir kitos apsaugos priemonės, - sakoma pareiškime. – (Buvęs) JAV viceprezidentas J. Bidenas reguliariai testuojamas, ir mes skelbsime kiekvieno tokio testo rezultatus“.

Penktadienį J. Bidenas pranešė, kad jam ir jo žmonai Jill atlikti testai dėl koronaviruso. Jų rezultatai buvo neigiami. Televizijos kanalas CNN, remdamasis demokratų kandidato štabo atstovu, informavo, kad jam kiekvieną savaitę atliekamas testas dėl koronaviruso.

JAV prezidentas Donaldas Trumpas naktį į penktadienį tviteryje pranešė, kad jam ir jo žmonai Melaniai diagnozuotas koronavirusas. Penktadienio vakarą jis atvyko į Walterio Reedo nacionalinį karo medicinos centrą. Kaip paaiškino Baltųjų rūmų spaudos sekretorė Kayleigh McEnany, dėl atsargumo D. Trumpas praleis artimiausias dienas šiame medicinos centre ir dirbs iš ten. Prieš išskrisdamas į ligoninę Amerikos lyderis įrašė vaizdo kreipimąsi, kuriame patikino, kad jam ir Melaniai viskas gerai.

Pastarosiomis dienomis koronavirusas buvo diagnozuotas JAV prezidento patarėjai Hope Hicks, buvusiai D. Trumpo patarėjai Kellyanne Conway, trims senatoriams respublikonams, keliems Baltuosiuose rūmuose dirbantiems žurnalistams.