Vokietijos žurnalas „Der Spiegel“ penktadienį pranešė, kad naujasis šalies lyderis šią savaitę atmetė kvietimą į „paskutinės minutės susitikimą“ apie Ukrainos krizę su JAV prezidentu. „Galiu pasakyti, kad pranešimai apie tai, jog kancleris paskutinę minutę atmetė J. Bideno kvietimą, yra netikslūs“, – naujienų agentūrai AFP sakė O. Scholzo atstovas.

„Šis pranešimas yra klaidingas ir išgalvotas. (JAV) prezidentas jau yra kalbėjęsis su kancleriu ir laukia galimybės vasarį susitikti su juo Vašingtone“, – teigė vienas JAV pareigūnas, lydėjęs valstybės sekretorių Antony'į Blinkeną jo skrydyje atgal į JAV iš Europos.

Žinių apie O. Scholzo vizitą Baltuosiuose rūmuose Berlynas dar nepatvirtino.

Vokietija šiuo metu derasi dėl beprecedenčių sankcijų, kuriomis Vakarai pagrasino Rusijai, jei ši įsiveržtų į Ukrainą. Viena pagrindinių Vašingtono inicijuojamų Vakarų atsako dalių – tai, kad Berlynas atsisakytų pradėti Kremliaus ekonominėms ambicijoms itin svarbaus „Nord Stream 2“ dujotiekio eksploataciją.

Savo straipsnyje „Der Spiegel“ kalbėjo apie praėjusios savaitės Centrinės žvalgybos agentūros (CŽA) vadovo Williamo Burnso vizitą Vokietijos kanclerio biure, kurio metu, pasak leidinio, pastarasis „paprašė O. Scholzo laikytis griežtesnės pozicijos Rusijos atžvilgiu“, tačiau „Der Spiegel“ savo šaltinio neįvardijo.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)