„Rinkimai baigėsi. Atėjo laikas į šalį atidėti partijų siekius ir retoriką, (liautis) demonizuoti vieniems kitus“, – parašė jis socialiniame tinkle „Twitter“.

„Mums reikia susivienyti“, – pridūrė jis.

JAV prezidento rinkimai vyko lapkričio 3 dieną. Dauguma balsų jau suskaičiuota, tačiau oficialūs balsalapių skaičiavimo rezultatai bus paskelbti vėliau. Vis tik pagrindinės JAV žiniasklaidos priemonės, remdamosi turimais duomenimis, lapkričio 7 dieną paskelbė, kad pergalę iškovojo J. Bidenas.

Anksčiau televizija CNN informavo, kad Bendrųjų paslaugų administracija (BPA) pirmadienį federalinėms žinyboms pranešė, jog BPA duomenimis J. Bidenas yra rinkimų nugalėtojas. Šios agentūros vadovės Emily Murphy laiške, su kurio turiniu susipažino CNN, sakoma, jog administracija yra pasiruošusi oficialiai pradėti valdžios perdavimo procesą.

Nors anksčiau JAV prezidentas respublikonas Donaldas Trumpas sakė, jog BPA sprendimas pradėti oficialų valdžios perdavimo J. Bidenui procesą netrukdo jo komandai siekti balsavimo rezultatų peržiūrėjimo.

Kiek vėliau D. Trumpas teigiamai įvertino BPA ir jos vadovės E. Murphy darbą, tačiau pabrėžė, kad ši agentūra neturi įgaliojimų skelbti, kas bus kitas valstybės vadovas. Jis patvirtino, kad nepripažįsta savo pralaimėjimo.

„Mūsų reikalas TVIRTAI tęsiasi, mes toliau kovosime ir, tikiu, nugalėsime!“ – rašė kadenciją baigiantis prezidentas socialiniame tinkle „Twitter“.