„Tai buvo siaubinga“, – Baltuosiuose rūmuose žurnalistams sakė valstybės vadovas. – Tai skandalinga. Pažadu jums: tie žmonės sumokės... Bus pasekmių.“

Baltieji rūmai išvakarėse pranešė, kad JAV pasienio patruliai nebenaudos žirgų vykdydami migrantų kontrolės operacijas Del Rijaus rajone Teksase, pasirodžius nuotraukų, iš kurių galima spręsti apie netinkamą elgesį su sieną kirsti bandančiais haitiečiais.

JAV krašto saugumo sekretorius Alejandro Mayorkasas (Alechandras Majorkasas) „anksčiau šį rytą pilietinių teisių gynėjų lyderiams nurodė, kad mes nebenaudosime žigų Del Rijuje“, pranešė Baltųjų rūmų atstovė spaudai Jen Psaki.

Pirmadienį žiniasklaidoje pasirodė įrašų ir nuotraukų, kuriuose matyti, kaip raiti pareigūnai bando atbaidyti dokumentų neturinčius migrantus, neleisdami jiems kirsti JAV sienos iš Meksikos, kai kurie jų iš pažiūros baugina mosuodami ilgomis žirgų vadelėmis.

Pasak kritikų, šie vaizdai primena, kaip raiti kaubojai vaiko bandą arba tuos istorinius laikus, kai raitoji policija, kalėjimų prižiūrėtojai ar vergvaldžiai botagais plakdavo juodaodžius amerikiečius.

Pasienio tarnybą prižiūrintis A. Mayorkasas trečiadienį sakė, jog šie vaizdai „nerodo, nei to, kokia mes esame šalis, nei to, kas yra JAV muitinė ir sienų apsauga“.

Kongrese vykusiame posėdyje jis sakė nurodęs pradėti tyrimą ir išsiaiškinti, kas įvyko. Pasak jo, atsakingieji pareigūnai kol kas perkelti į kitas pareigas.

Šie vaizdai rodo, kokį iššūkį prezidento Joe Bideno (Džo Baideno) administracijai kelia per sieną plūstančių haitiečių ir kitų migrantų banga.

Dalį jų vyriausybė sugrąžino per sieną, taip pat organizavo skrydžių daugiau nei 1 400 haitiečių sugrąžinti namo.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)