„Sveikas atvykęs į Baltuosius rūmus, Komanderi“, – parašė J. Bidenas socialiniame tinkle „Twitter“, kur taip pat įkėlė teniso kamuoliuką nasruose nešančio šunyčio nuotrauką.

Po to demokratas paskelbė vaizdo įrašą, kuriame JAV visuomenei pristatė „naujausią Bidenų šeimos narį“.

Vaizdo įraše matyti, kaip vyriausiasis JAV pajėgų vadas prieina prie keturkojo Komanderio ir jį pasveikina: „Sveikas, bičiuli.“

Taip pat matyti, kaip J. Bidenas meta kamuolį savo naujam šuniui, o po to su žmona Jill (Džil) įveda jį už pavadėlio į Baltuosius rūmus.

Naujas augintinis, be abejonės, kiek atitrauks prezidento dėmesį nuo pastarosiomis savaitėmis nukritusių populiarumo reitingų ir nuo numanomo jo pasirašyto socialinių išlaidų paketo atmetimo, augant naujų COVID-19 atvejų skaičiui.

Baltieji rūmai daugiau informacijos apie Komanderį nepateikė.

Komanderis bus jau trečias Bidenų šuo Baltuosiuose rūmuose. Bidenai atgaivino seną tradiciją JAV prezidentams laikyti augintinių, nutrūkusią valdant ankstesniam JAV lyderiui Donaldui Trumpui. Bidenai į Baltuosius rūmus atsikraustė su šunimis Čampu ir Meidžoru.

Prezidentas ir JAV pirmoji ponia birželio mėnesį tviteryje pranešė, kad 13 metų Čampas nugaišo.

Kitam jų numylėtiniui Meidžorui kilo sunkumų prisitaikant prie gyvenimo Baltuosiuose rūmuose.

Šis šuo kovą buvo išsiųstas į Bidenų šeimos namus Delavere „perauklėti“, nes mažiausiai vieną kartą įkando žmogui. Balandžio mėnesį pirmosios ponios atstovas pranešė apie šio šuns „papildomą dresūrą“.

J. Bidenas aiškino, kad jo augintinio nederamą elgesį galbūt paskatino priešais jį judriuose Baltųjų rūmų koridoriuose netikėtai pasirodantys Slaptosios tarnybos agentai ir kiti žmonės.

Šunis mylintys Bidenai taip pat yra paskelbę, kad Baltuosiuose rūmuose laikys ir katę. Spaudos sekretorė Jen Psaki kartą įspėjo, kad šis įvykis „nulauš internetą“, tačiau kol kas katės Baltuosiuose rūmuose dar nėra.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją