„Linkiu tau gero skrydžio, Volodymyrai. Labai džiaugiuosi, kad atvyksti. Yra daug ką aptarti“, - trečiadienio rytą (vietos laiku) rašė J. Bidenas tviteryje.

V. Zelenskis trečiadienio vakarą Vidurio Europos laiku su trumpu vizitu atvyks į JAV sostinę. Čia jis susitiks su J. Bidenu ir pasakys kalbą JAV Kongrese. Tai pirmoji V. Zelenskio kelionė į užsienį nuo Rusijos invazijos pradžios vasario 24 dieną.

Nacionalinės saugumo tarybos komunikacijos direktorius Johnas Kirby‘is trečiadienio rytą per JAV televiziją sakė, kad abiejų prezidentų susitikime bus kalbama ir apie Ukrainos taikos pastangas.

„Neturiu abejonių, kad jie kalbėsis apie V. Zelenskio įsivaizdavimą apie teisingą taiką – ir apie tai, kaip ši gali atrodyti, kokie šios taikos komponentai ir kaip galime padėti Ukrainai ją pasiekti“, - teigė J. Kirby‘is.

Esą akivaizdu, kad V. Putinas šiuo metu nėra suinteresuotas diplomatija.

„Visiškai priešingai. Jis suinteresuotas nužudyti dar daugiau ukrainiečių civilių ir artėjant žiemai išjungti žmonėms šviesą bei šildymą“, - kalbėjo J. Kirby‘is. Taigi JAV esą turi užtikrinti, kad Ukraina gautų tą gynybos pagalbą, kurios jai reikia.

JAV duomenimis, J. Bidenas trečiadienį, be kita ko, paskelbs, kad jo šalis perduos Ukrainai „Patriot“ oro gynybos sistemą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją