Aštuoniasdešimtmetis J. Bidenas, kuris yra seniausias kada nors Amerikos turėtas prezidentas, tą pačią sekundę sulaukė oro akademijos personalo pagalbos ir pakilęs be kitų pagalbos nuėjo atsisėsti į savo vietą.

Joe Bidenas

Prieš tai prezidentas ilgiau nei pusantros valandos stovėjo ir spaudė rankas kiekvienam iš 921 studijas baigusių akademijos absolventų.

Baltųjų rūmų atstovai spaudai ramina, kad J. Bidenui „viskas gerai“.

Baltųjų rūmų komunikacijos vadovas Benas LaBoltas tviteryje parašė: „Scenoje, kol prezidentas spaudė rankas absolventams, visą laiką buvo smėlio maišas.“ Jau prieš tai Baltieji rūmai nurodė, kad prezidentas eidamas užkliuvo už juodos spalvos smėlio maišo.

Joe Bidenas

Filmuotoje incidento medžiagoje matoma, kad, pakilęs prezidentas, ranka parodo būtent į tą maišą – kaip į galimą incidento paaiškinimą. Netrukus ceremonija baigėsi, ir prezidentas išvyko, atrodė, kad jam viskas gerai.

Vėliau grįždamas į sostinę Vašingtoną J. Bidenas neišvengė dar vieno incidento: lipdamas iš prezidentinio sraigtasparnio „Marine One“ jis trinktelėjo galvą į durų rėmą. Tačiau ir čia prezidentas nesusižalojo, jis šūktelėjo reporteriams ironišką komentarą.

J. Bidenas pastaraisiais metais ne kartą suklupo ar parvirto. Netrukus po pergalės 2020 m. lapkritį vykusiuose prezidento rinkimuose jis žaisdamas su savo šunimi Majoru susilaužė koją. Praėjusį birželį J. Bidenas virto nuo dviračio netoli savo paplūdimio namo Delavero valstijoje. Jis sustojo pakalbėti su praeiviais ir prarado pusiausvyrą, kai norėjo ištraukti kovą iš pedalo kilpos.

Kritikų teigimu, antrą kartą siekti Jungtinių Valstijų prezidento posto J. Bidenas yra neabejotinai per senas.

Neseniai atliktų viešosios nuomonės tyrimų rezultatai atskleidė, kad dauguma balsavimo teisę turinčių amerikiečių nerimauja dėl garbaus šalies vadovo amžiaus. Pergalės rinkimuose atveju antrą kadenciją jis pradėtų būdamas 82 metų. Asmeninis prezidento gydytojas vasarį sakė, kad J. Bideno sveikata gera ir kad jis puikiai gali eiti pareigas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)