„Žinau, kad turime istorinį ekonomikos pagrindą“, – per televiziją kreipdamasis į tautą sakė J. Bidenas. Anksčiau jis aptarė šį paketą su Demokratų partijos lyderiais, nesutariančiais dėl iniciatyvos kainos ir detalių.

„Tai pagrindas, sukursiantis milijonus darbo vietų, auginsiantis ekonomiką, investuosiantis į mūsų šalį ir žmones, paversiantis klimato krizę galimybe ir nukreipsiantis mus į kelią, [leisiantį] ne vien varžytis, bet ir laimėti XXI šimtmečio ekonomikos varžybas“, – kalbėjo J. Bidenas.

Prezidentui nepavyko įgyvendinti savo pirminio plano – kad Kongresas, kuriame demokratai turi mažytę daugumą, balsuotų dėl šio plano prieš J. Bidenui išvykstant į Romą, kur jis ketina susitikti su popiežiumi Pranciškumi ir Didžiojo dvidešimtuko (G-20) lyderiais. Vėliau JAV vadovas išskris į Jungtinių Tautų klimato konferenciją Glazge.

Tačiau jo dramatiškas įsikišimas paskutinę minutę prieš išvykstant demokratams gali tapti pasiūlymu, kuris yra per geras, kad jį būtų galima atmesti, mano Baltųjų rūmų aukšto rango patarėjai.

„Šis pagrindas taip pat yra visų reikšmingiausia investicija, siekiant išspręsti klimato krizę – daugiau nei [siūlo] bet kuri kita išsivysčiusi valstybė pasaulyje“, – pridūrė J. Bidenas, siekiantis palaikymo šiam 1,75 trln. dolerių planui.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)