„Nepaisant chaoso, kurį paveldėjome iš savo pirmtakės vyriausybės, mes judame teisinga kryptimi“, - kalbėjo J. Bidenas per ceremoniją Baltuosiuose rūmuose, turėdamas omenyje savo pirmtaką D. Trumpą.

Kartu demokratas įspėjo neatsipalaiduoti kovoje su pandemija. „Dabar ne metas atsilošti, - sakė jis. – Mes ir toliau turime plautis rankas, laikytis atstumo ir, dėl Dievo meilės, dėvėti kaukes“.

J. Bidenas skelbė, kad per pirmąsias 100 jo kadencijos dienų bus suleista 100 mln. vakcinos dozių. Pusė šio tikslo pasiekta jau po 37 savaičių. Nuo vakcinacijos pradžios JAV gruodžio 14-ąją suleista iš viso per 66 mln. vakcinos dozių.

JAV kol kas registruotos „Biontech“/“Pfizer“ ir „Moderna“ vakcinos – abi jos suteikia pilną apsaugą tik po antrojo skiepo. JAV ligų kontrolės ir prevencijos centro (CDC) duomenimis, mažiausia vieną vakcinos dozę gavo 45 mln. žmonių, beveik 21 mln. – ir antrą. Tai atitinka 13,6 ir 6,2 proc. šalies gyventojų.

Koronaviruso pandemija ypač smarkiai smogė JAV. Pirmadienį čia viršyta simbolinė pusės milijono aukų riba. Tai didžiausias skaičius pasaulyje.

J. Bidenas kovą su pandemija paskelbė svarbiausiu savo uždaviniu.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)