Sparčiai vykstantys klimato pokyčiai atitinka „raudoną pavojaus laipsnį“, - sakė jis. „Šalis ir pasaulis yra pavojuje. Aš neperdedu. Tai faktas“, - pabrėžė J. Bidenas, lankydamasis Niujorko Kvinso rajone.

„Klimato kaita kelia egizistencinę grėsmę mūsų gyvybėms, mūsų ekonomikai – ir grėsmė yra čia“, - kalbėjo prezidentas. Padėtis savaime esą nepasitaisys, tam reikalingi ryžtingi veiksmai. „Mes galime užkirsti kelią dar blogesnei situacijai“, - akcentavo jis.

Jau prieš tai lankydamasis Hisboro rajone Naujojo Džersio valstijoje J. Bidenas pareiškė, jog JAV patyrė, „kad globalus atšilimas yra realus dalykas“. Jis progresuoja „neįtikėtinu greičiu“. J. Bidenas kalbėjo apie „lūžio tašką, kai arba mums reikia imtis veiksmų, arba mes susidursime su tikrais sunkumais. Mūsų vaikai susidurs su tikrais sunkumais“.

Uraganas Ida praėjusią savaitę sukėlė katastrofiškus potvynius JAV šiaurės rytuose. Žuvo dešimtys žmonių. Labiausiai nukentėjo Naujojo Džersio ir Niujorko valstijos. Prieš tai Ida nusiaubė Luizianos ir Misisipės valstijas.

Kovą su klimato kaita J. Bidenas yra paskelbęs vienu svarbiausių savo vyriausybės tikslų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)