Kiek vėliau pranešta, kad Rusijos žvejybos laivas, užsiliepsnojęs Norvegijos Trumsės uoste ir degęs beveik 24 valandas, ketvirtadienio rytą nuskendo, skelbia Rusijos gynybos ministerijos televizija „Zvezda“.

Įtariama, kad gaisras galėjo kilti dėl neatsargumo, trečiadienį sakė Rusijos konsulas Igoris Lapickis.

Norvegų visuomeninis transliuotojas pranešė, kad gaisras 64 metrų ilgio laive „Buchta Najezdnik“, kuriame yra amoniako rezervuaras ir apie 200 tūkst. litrų dyzelino, prasidėjo trečiadienį, jam stovint Breivikos uoste šalia šiaurinio Trumsės miesto.

Ketvirtadienį ryte padarytose nuotraukose ir vaizdo įrašuose iš įvykio vietos matyti, kad laivas smarkiai pasviro ir buvo apgaubtas tirštų dūmų.

NRK nurodė, kad iš aplinkinės teritorijos buvo evakuota beveik 100 žmonių.

Pagal preliminarius duomenis, traleris šiame uoste buvo remontuojamas, tad keliama prielaida, kad gaisro priežastis buvo suvirinimo darbai.

Laive buvo 29 įgulos nariai, iš jų 12 kreipėsi į medicinos įstaigas.

Ši nelaimė įvyko praėjus vos dienai po to, kai Ramiajame vandenyne dideliame Rusijos laive, veikiančiame kaip plaukiojanti žvejybos bazė, kilo gaisras.

Gaisras 32 tūkst. tonų talpos plaukiojančios bazės „Piotr Žitnikov“ konservų gamybos ceche įsiplieskė naktį iš pirmadienio į antradienį, kai laivas buvo už 48 km į pietryčius nuo Kurilų salyno salos Iturupo.

Pasak pareigūnų, laive užsidegė pakavimo medžiagos; liepsnos apėmė apie 200 kv. metrų patalpų. Iš 179 metrų ilgio laivo buvo evakuoti 363 žmonės, išgabenti į netoliese esančią Šikotano salą, o dar 56 įgulos nariai liko kovoti su liepsnomis.

Prie degančios plaukiojančios bazėje praeitą naktį atplaukė gelbėjimo laivas „Predannyj“. Rusijos Tolimųjų Rytų regiono gelbėjimo tarnybos vadovas Vladimiras Bardykas sakė naujienų agentūrai „Interfax“, kad degančiame laive yra likę apie 1 000 tonų degalų, bet šiuo metu pavojaus aplinkai nėra.