Palestiniečių sveikatos apsaugos ministerija paragino uždaryti vietos bažnyčias, mečetes ir kitas institucijas, kai viename Betliejaus viešbutyje buvo įtarti keli užsikrėtimo naujuoju virusu atvejai.

Izraelio okupuotame Vakarų Krante esančio Betliejaus Kristaus Gimimo bazilika ketvirtadienį ryte dar buvo atidaryta, pranešė naujienų agentūros AFP fotografas.

„Gerbiame pareigūnų sprendimą, nes saugumas – svarbiausia“, – sakė bažnyčios darbuotojas, kuris nenorėjo skelbti savo pavardės. Jis nurodė, kad bazilika bus uždaryta „jei ne šiandien, tai rytoj“.

Anksčiau palestiniečių sveikatos apsaugos ministerija paskelbė, kad viename viešbutyje Betliejaus rajone nustatyti keli įtariami užsikrėtimo koronavirusu atvejai, kurie yra pirmieji Palestiniečių teritorijose.

Vietos sveikatos priežiūros valdybos vadovas Imadas Shahadehas AFP sakė, kad vasario pabaigoje tame viešbutyje lankėsi graikų turistų grupė, kurios dviem nariams vėliau buvo diagnozuotas virusas.

Keturi įtariami užsikrėtimo atvejai yra susiję su minimo viešbučio darbuotojais. Galutinio patvirtinimo laukiama vėliau ketvirtadienį, sakė I. Shahadehas.