Demonstrantai, nedaugelis kurių dėvėjo kaukes ir paisė saugaus atstumo laikymosi taisyklių, šeštadienio popietę buriavosi Berlyno centre esančiame Unter den Linden bulvare.

Protesto dalyviai laikė prieš koronaviruso apribojimus nukreiptus ženklus, šūkavo „Laisvė“, „Pasipriešinimas“ ir „Didžiausia konspiracijos teorija yra koronaviruso pandemija“.

Pagrindinė demonstracija, kurios šūkis „Pandemijos pabaiga: Laisvės diena“ ir kurią rengia organizacija „Lateral Thinking 711“, 15.30 val. vietos laiku prasidės miesto centre esančiame Tiergarteno parke, esančiame netoli Reichstago, ir pasibaigs tik apie 22 val.

Protestas taip pat numatomas priešais Brandenburgo vartus.

Ta pati organizacija Štutgarte jau surengė keletą protestų dėl Vokietijos vyriausybės įvestų apribojimų koronaviruso suvaldymo tikslais, taip pat ir dėl to, kad galėtų pareikšti paramą pagrindinių teisių apsaugai.

RBB radijui Berlyno senatorius Andreasas Geiselis sakė, kad žmonės į sostinę vyksiantį protestą mobilizuojami visos šalies mastu. Dalyviai į jį ketina atvykti autobusais, o dalyvauti taip pat paprašė neonacių organizacijos, teigė senatorius.

A. Geiselis prognozuoja, kad savaitgalio protestuose dalyvaus apie 22 tūkst. žmonių. Pranešama, kad ketinama dislokuoti apie 1,5 tūkst. policijos pareigūnų.