„Jau maniau, kad man turnyras baigėsi, bet pavyko greitai atsigauti. Aš žadėjau savo gydytojams šiek tiek pailsėti, bet dvi paskutines savaites prieš Europos Parlamento rinkimus ketinu visas jėgas skirti rinkimų kampanijai“, - pareiškė prie ligoninės susirinkusiems žurnalistams S. Berlusconis.

82 metų amžiaus politikas buvo paguldytas į ligoninę balandžio 30 d. dėl stiprių skausmų juosmens srityje. Iš pradžių buvo pranešta, kad jį ištiko ūmus inkstų dieglių priepuolis.

Medikai atliko tyrimus ir pacientui diagnozavo plonojo žarnyno nepraeinamumą dėl sąaugos pilvo ertmėje, kurios atsiradimo priežastis - prieš maždaug 40 metų atlikta tulžies pūslės pašalinimo operacija. Pasak S. Berlusconi asmeninio gydančiojo gydytojo Alberto Zangrillo, „sveikatos būklės požiūriu S. Berlusconi neturi jokių priežasčių pavydėti dvidešimtmečiams“. „Jis yra puikios formos ir gerai ištvėrė chirurginę intervenciją“, - pareiškė medikas.

2016 metų vasarą S. Berlusconi, kuris kelis sykius vadovavo Italijos vyriausybei, buvo atlikta rimta širdies operacija, po kurios jis ilgai sveiko. Anksčiau politikas pareiškė ketinąs kelti savo kandidatūrą Europos parlamento rinkimuose, kurie įvyks gegužės pabaigoje.

Nors 2018 metų kovą vykusiuose Italijos parlamento rinkimuose S. Berlusconi vadovaujama partija „Forza Italia“ priklausė nugalėjusiai centro dešinės koalicijai kartu su partija „La Lega“, šiuo metu ji yra opozicijoje.