Dešimtys tūkstančių sirų bėga nuo Sirijos vyriausybės birželio 19 dieną pradėto puolimo šalies pietuose. Kai kurie jų įsirengė stovyklas netoli Izraelio kontroliuojamų Golano Aukštumų.

„Kalbant apie Pietų Siriją, mes ir toliau ginsime savo sienas, – prasidedant vyriausybės posėdžiui sakė B. Netanyahu. – Kiek galėdami teiksime humanitarinę pagalbą. Neleisime įeiti į mūsų teritoriją.“

Izraelio kariškiai sekmadienį atskirai pranešė, kad atsargumo sumetimais prie Sirijos sienos Golano Aukštumose papildomai dislokavo tankų ir artilerijos.

Izraelis seniai vykdo humanitarinės pagalbos už sienos esantiems sirams programą ir gydė jų sužeistuosius.

Nuo birželio 19-osios Rusijos remiamas Damasko režimas vykdo bombardavimą Pietų Sirijoje, norėdamas atsiimti šį strateginės reikšmės rajoną Jordanijos ir Izraelio okupuotų Golano Aukštumų pasienyje.

Pastarųjų dviejų savaičių smurtas namus privertė palikti maždaug 160 tūkst. žmonių, rodo pradiniai Jungtinių Tautų skaičiai.

Maždaug 20 tūkst. šių žmonių yra netoli sienos su Jordanija, kurioje jau yra daugiau kaip 650 tūkst. registruotų sirų pabėgėlių, nors vyriausybė sako, kad tikrasis skaičius yra kone 1,3 milijono.

Amanas sakė nebegalintis priimti daugiau sirų pabėgėlių, bet šeštadienį paskelbė nusiuntęs per sieną pagalbos krovinių.