„Bellingcat“ ir vėl tapo kibernetinių atakų, beveik neabejotinai susijusių su mūsų darbu dėl Rusijos, taikiniu. Spėju, vienas iš būtų įvertinti mūsų poveikį – [nustatyti], kiek dažnai Rusijos Federacijos agentai – ar tai būtų jų kompiuteriniai įsilaužėliai, ar žiniasklaidos priemonės – mėgina ją atakuoti“, – per „Twitter“ parašė E. Higginsas.

Jis pridūrė, kad ataka, pasireiškusi įsilaužimu į Šveicarijoje įsikūrusią elektroninio pašto sistemą „ProtonMail“ ir klaidinančių elektroninių laiškų siuntinėjimu iš užvaldytų paskyrų, siekiant išvilioti konfidencialius duomenis. Pasak E. Higginso, šis puolimas veikiausiai susijęs su rusų programišių grupe „Fancy Bear“, dar žinoma kaip APT28.

Tačiau „ProtonMail“ teigė, kad ataką jai pavyko atremti ir kad į jos paskyras nebuvo įsilaužta.

E. Higginsas nurodė, kad „Bellingcat“ šiuo metu toliau aiškinasi pernai kovą Anglijos mieste Solsberyje įvykdytą buvusio Rusijos dvigubo agento Sergejaus Skripalio ir jo dukters Julijos apnuodijimą nervus paralyžiuojančia medžiaga „Novičiok“. Be to, naujausios kibernetinės atakos gali būti reakcija į grupės tyrimus dėl 2014 metų liepą virš prorusiškų separatistų kontroliuojamos Rytų Ukrainos įvykdyto MH17 reiso lainerio numušimo, už kurį, kaip nustatė Vakarų šalių tyrėjai, atsakinga Rusija, rašo E. Higginsas.

2014 metais E. Higginso įkurta „Bellingcat“ vykdo didelio atgarsio sulaukiančius žurnalistinius tyrimus ir kovoja su melagienų skleidimu.

Šių metų gegužę „Bellingcat“ paskelbė 12 asmenų, esą susijusių su MH17 lėktuvo numušimu, vardus.