Susitarimas priimtas dėl vadinamosios „Vivaldi“ koalicijos. Kol kas dar diskutuojama, kas taps naujuoju šalies premjeru.

Koalicijos pavadinimas „Vivaldi“ nurodo į kompozitorių Antonijų Vivaldį dėl jo kūrinio „Keturi metų laikai“. Koalicija taip pavadinta dėl keturių partijų grupių.

Flamandų liberalų lyderis Alexanderas De Croo praėjus metams ir keturiems mėnesiams po aiškaus laimėtojo neiškėlusių Belgijos rinkimų taps premjeru ir vadovaus septynių partijų koalicinei vyriausybei, pranešta trečiadienį.

A. De Croo varžovas, prancūzakalbių socialistas Paulis Magnette'as patvirtino, kad partijos 44 metų finansų ministrą išrinko premjeru. Jį ketvirtadienį prisaikdins Belgijos karalius.

Naująją koaliciją sudarys žaliųjų, liberalų ir socialdemokratų partijos iš abiejų regionų bei flamandų krikščionys demokratai.

Visos septynios partijos kartu surinko 53,4 proc. rinkėjų balsų.

Į koaliciją nebus įtraukta flamandų nacionalistų partija N-VA, rinkimuose 2019 m. gegužę surinkusi 16 proc. rinkėjų balsų, ir kraštutinių dešiniųjų pažiūrų „Vlaams Belang“, kurie rinkimuose surinko 12 proc.