Oficialus mirčių skaičius 11,4 mln. gyventojų turinčioje šalyje per tris dienas išaugo dvigubai, iš dalies dėl to, kad duomenys atnaujinti atsižvelgiant į mirusių žmonių skaičių senelių namuose.

Šiuo metu šalyje užfiksuotas 1 001 mirties nuo koronavirusinės infekcijos COVID-19 atvejis ir 15 348 užsikrėtimo atvejai, per eilinę spaudos konferenciją sakė pareigūnai.

„93 proc. mirties atvejų yra susiję su pagyvenusiais, vyresniais nei 65 metų žmonėmis“, – sakė vyriausybės atstovas sveikatos apsaugos klausimams dr. Emmanuelis Andre.

Anksčiau šią savaitę E. Andre patvirtino 12-metės mergaitės mirtį nuo COVID-19.

Belgijoje prasidėjo periodas, kuris, kaip tikisi pareigūnai, jau bus pandemijos pikas šioje šalyje. Visoje Belgijoje šiuo metu užimta maždaug pusė lovų intensyviosios slaugos skyriuose, sakė E. Andre.

Šalyje įvestos panašios karantino priemonės kaip ir kaimyninėse valstybėse. Nedirba restoranai, barai ir nebūtinos kompanijos, sustabdytas mokyklų darbas, uždrausti vieši renginiai.

Belgija netgi sustabdė visus metus trukusias stabilios koalicinės vyriausybės paieškas, parlamentas suteikė laikinajai premjerei Sophie Wilmes mandatą spręsti koronaviruso krizę.

Atsižvelgiant į COVID-19 atvejų ir Belgijos gyventojų skaičius, ši šalis yra tarp labiausiai paveiktų Europoje.