„Keleivių kelionės lėktuvais, traukiniais, laivais ir autobusais, įskaitant tranzitinį eismą, iš Indijos, Brazilijos ir Pietų Afrikos į Belgiją bus uždraustos“, – sakoma premjero Alexandero de Croo pareiškime.

„Belgijos pilietybę turintys žmonės ir žmonės, kurių pagrindinė gyvenamoji vieta yra Belgijoje, gali sugrįžti iš Indijos, Brazilijos ir Pietų Afrikos į Belgiją. Jiems primygtinai rekomenduojama nevykti į šias šalis“, – nurodė premjeras.

Bus tam tikrų išimčių dėl kai kurių transporto darbuotojų ir diplomatų būtinų kelionių, bet šiaip jau draudimas bus griežtai taikomas.

Prieglobsčio ir migracijos ministras Sammy Mahdi sveikino sprendimą, bet išreiškė viltį, kad priemonė bus laikina.

„Yra tik vienas dalykas, kad galėtume judėti normalaus gyvenimo, kai visi galės laisvai keliauti, link: vakcinuoti, vakcinuoti, vakcinuoti“, – sakė jis.

Kitos Europos šalys taip pat pradeda taikyti sustabdymus, draudimus ar suvaržymus kelionėms iš šalių, kuriose plinta koronaviruso atmainos, ekspertų nuomone, galinčios aplenkti skiepijimą.

Tačiau Belgija turi ypatingą priežastį nerimauti. Praėjusią savaitę šalyje maždaug 20 indų studentų buvo nustatyta Indijoje plintanti koronaviruso atmaina. Šie studentai balandžio viduryje tuo pačiu autobusu atvyko iš Prancūzijos, prieš tai atskridę į vieną Paryžiaus oro uostų.

Pasak sveikatos apsaugos pareigūnų, šiuo metu Belgijoje labiausiai yra paplitusi britiškoji viruso atmaina – ji siejama su kone 86 proc. užsikrėtimo atvejų.

Braziliškoji atmaina nustatoma 4,9 proc., o PAR atmaina – 3,7 proc. atvejų, rodo pirmadienį Briuselio regiono paskelbti skaičiai.