„Jie buvo apkaltinti dalyvavimu teroristinės grupės veikloje“, – sakoma prokuroro pareiškime, kuriame priduriama, kad ketvirtas sekmadienį sulaikytas žmogus buvo paleistas.

Tie trys kaltinamieji yra Yassine'as A., Mohamedas B. ir Aboubakeras O., nurodė prokuroras, dar pridūręs, kad „tyrimas tęsiamas“, tad daugiau detalių nepateiksiąs.

Keturis asmenis Belgijos policija sulaikė sekmadienį per 13 reidų sostinėje Briuselyje ir Mecheleno mieste, esančiame už maždaug 30 kilometrų šį šiaurę nuo Briuselio, taip pat Dufelio mieste, 40 kilometrų ta pačia kryptimi.

Žuvusiųjų skaičius išaugo iki 35

Belgijos pareigūnai pirmadienį iki 35 padidino „Islamo valstybės“ (IS) Briuselyje surengtų atakų aukų skaičių.

Vyriausybinio krizės centro pareigūnai sakė, kad 31 žmogus žuvo sprogimų vietose oro uoste ir metropolitene, o dar keturi mirė ligoninėje. Taip pat žuvo trys sprogdintojai mirtininkai.

„Prokuroras turi skaičius dėl žmonių, kurie žuvo nusikaltimo vietoje, ... o sveikatos apsaugos pareigūnai yra atsakingi už žmones, kurie mirė ligoninėje valandomis po atakų“, – žurnalistams sakė Belgijos prokuroro atstovė Ine Van Wymersch.

Savaitgalį belgų pareigūnai žuvusiųjų skaičių sumažino nuo 31 iki 28, o sekmadienį vakare vėl padidino iki 31.

Sveikatos apsaugos ministrė Maggie De Block „Twitter“ parašė: „Keturi pacientai mirė ligoninėje. Medikų komandos padarė visa, kas įmanoma. Bendrai aukų: 35. Drąsos visoms šeimoms“.