63-ejų metų amžiaus sulaukęs asmuo, kurį policija įvardijo kaip Songą Jiangą, anksčiau buvo uždarytas į kalėjimą už prekybą moterimis ir vaikais, tačiau 2002 m. jam pavyko pabėgti.

Visą šį laiką jis gyveno nedideliame urve, visiškai nebendraudamas su žmonėmis. Savo „WeChat“ paskyroje Yongšano policininkai rašė, kad gavo užuominų apie S. Jiango buvimo vietą rugsėjo pradžioje. Ši informacija juos nuvedė į kalnus, esančius už nusikaltėlio gimtojo miesto Junanio provincijoje, pietvakarinėje Kinijos dalyje.

Policijos nuotr.

Įprastai apieškojus vietovę, nieko nepavyko rasti, tuomet valdžios pareigūnai atsiuntė papildomų bepiločių orlaivių padėti policininkams. Dronai galiausiai ant stačios kalvos pastebėjo mėlynos spalvos plieninę čerpę ir netoliese besimėtančias buitines atliekas.

Policijos pareigūnai nusprendė į tą vietą nuvykti pėsčiomis ir rado S. Jiangą nedideliame urve, kuriame jis praleido pastaruosius 17 metų.

Anot policininkų, kadangi bėglys taip ilgai gyveno atsiskyręs nuo žmonių, jam buvo sunku susikalbėti su pareigūnais.

Policijos nuotr.

Šalies žiniasklaida pranešė, kad vyras naudojo plastikinius butelius pasisemti upės vandens, o ugnį kurdavo iš medžių šakų.

S. Jiangas buvo grąžintas į kalėjimą.