Žurnalistams pavyko patvirtinti, kad buvo nukautas 151 Vyriausiosios žvalgybos valdybos (GRU) specialiosios paskirties karys. Iš jų 22 proc. karininkai, t. y. beveik kas ketvirtas. Dar 245 reporterių identifikuoti okupantai – Rusijos nacionalinės gvardijos nariai.

Didžioji jų dalis priklausė specialiosios paskirties daliniams, pavyzdžiui, greitojo reagavimo daliniui SOBR ir OMON’ui. Maždaug ketvirtadalis jų turėjo karinį laipsnį, o 16 karių dėvėjo kaštonines beretes – ypatingą elitinių specialiosios paskirties karių simbolį.

Iš viešai prieinamų šaltinių reporteriai sužinojo, kad buvo likviduota 20 Federalinės saugumo tarnybos (FSB) ir Federalinės apsaugos tarnybos (FSO) darbuotojų. Tarp jų buvo karininkų iš įslaptintų padalinių.

Kalbant apie desantininkus, didžiausi nuostoliai užfiksuoti 331-ajame gvardijos oro desanto pajėgų pulke iš Kostromos. Ukrainos ginkluotosios pajėgos pašalino 80 karininkų, įskaitant pulko vadą. Elitiškiausias RF oro desanto pajėgų dalinys – 45-oji gvardijos specialiosios paskirties pajėgų brigada – irgi neteko dalies narių. Žurnalistai sužinojo apie 14 žuvusių okupantų.

O iš jūrų pėstininkų labiausiai nepasisekė 810-ajai brigadai iš laikinai okupuoto Krymo. Du brigados vadai ir 56 kariai krito nuo Ukrainos gynėjų rankos. Tyrime taip pat minimos ir Rusijos karinės oro pajėgos. Ukrainiečiai iš viso pašalino 67 pilotus, šturmuotojus ir borto mechanikus.

Cituodami Vakarų ir Rusijos ekspertus, žurnalistai reziumavo, kad okupacinė armija nebuvo paruošta puolimui. Todėl jūrų pėstininkams, specialiosios paskirties kariams ir desantininkams teko atlikti užduotis, kurios paprastai gula ant pėstininkų pečių. Anot specialistų, RF bus nelengva kompensuoti tokius didelius elitinių kareivių nuostolius.

UNIAN primena, kad karo ekspertas ir „Bellingcat“ tyrėjas Christo Grozevas dar balandžio mėnesio pabaigoje tvirtino, jog Rusija Ukrainoje prarado 90 proc. savo elitinių desantininkų ir daug patyrusių samdinių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją