Remiantis pranešimu, galima daryti išvadą, kad Rusijos jūreiviai amerikiečiams pagrasino taranuoti, o tada JAV laivas sugrįžo į neutralius vandenis, skelbia BBC rusų tarnyba.

„Šiandien 6:17 val. Maskvos laiku Jungtinių Valstijų karinių jūrų pajėgų eskadrinis minininkas „USS John McCain“, kuris jau kelias dienas plaukiojo Japonijos jūros akvatorijoje, Petro Didžiojo įlankoje pažeidė teritorinius Rusijos vandenis, už jūrinės sienos jis įplaukė du kilometrus“, – teigiama Rusijos gynybos ministerijos išplatintame pranešime.

Skelbiama esą susiklosčius tokiai situacijai, Rusijos karo laivas „Admiral Vinogradov“ tarptautiniu ryšio kanalu perspėjo amerikiečių jūrininkus dėl „veiksmų neteisėtumo ir galimybės, bandant pažeidėją išginti iš teritorinių vandenų, panaudoti taranavimo manevrą“.

Skelbiama, kad Rusijos Ramiojo vandenyno flotilė ne tik paskelbė perspėjimą, bet ir pakeitė kursą, pradėjusi artintis prie „John McCain“. Tada amerikiečių karo laivas „skubiai sugrįžo į tarptautinius vandenis“, pakartotinių bandymų kirsti jūrinę sieną nebuvo.

Amerikiečiai kol kas Rusijos gynybos ministerijos išplatinto pareiškimo nekomentuoja.

„USS John McCain“ bazuojasi Jokosukos bazėje Japonijoje. Tai amerikiečių karo laivas, apginkluotas raketomis „Tomahawk“. Laivas pavadintas dviejų admirolų – Johno S. McCaino jaunesniojo ir Johno S.McCaino vyresniojo (respublikonų senatoriaus Johno McCaino tėvo ir senelio) – garbei.

Petro Didžiojo įlanka – pati didžiausia Japonijos jūros krantų Rusijoje įlanka. Ji yra Primorsko krašto pietuose, ant kranto įsikūręs Vladivostokas.

Rusijos gynybos ministerija taip pat skelbia, kad Rusijos karinis laivas „Admiral Vinogradov“ ir toliau laikosi netoliese amerikiečių karo laivo. Be to, į teritoriją pasiųsta ir korvetė „Soveršenyj“.