„Kruopščiai apsvarstę nusprendėme šį vakarą atnaujinti reportažų anglų kalba rengimą iš Rusijos, po to, kai praėjusios savaitės pabaigoje jis buvo laikinai sustabdytas“, – nurodoma transliuotojo pareiškime.

BBC vadovas Timas Davie penktadienį pranešė, kad jo organizacija liaujasi rengti reportažus Rusijoje, nes šioje šalyje priimtas įstatymas „atrodo darantis nepriklausomą žurnalistiką baudžiamuoju nusikaltimu“.

„Tai mums nepalieka jokios kitos išeities, tik laikinai sustabdyti visų „BBC News“ žurnalistų ir jų pagalbinių darbuotojų darbą Rusijos Federacijoje, kol įvertinsime šių nepageidaujamų įvykių visus padarinius“, – pažymėjo jis.

Rusija praėjusią savaitę priėmė teisės aktą, numatantį įkalinimo bausmes už „melagienų“ apie Rusijos kariuomenę skleidimą. Šis žingsnis buvo dalis pastangų užgniaužti bet kokį nepasitenkinimą dėl Maskvos invazijos į Ukrainą.

Naujame BBC pareiškime pabrėžiama, kad transliuotojas „išnagrinėjo naująjį teisės aktą kartu su neatidėliotinu poreikiu rengti reportažus iš Rusijos“.

„Kruopščiai apsvarstę nusprendėme šį vakarą (antradienį, kovo 8-ąją) atnaujinti reportažų anglų kalba rengimą iš Rusijos, po to, kai praėjusios savaitės pabaigoje jis buvo laikinai sustabdytas“, – nurodoma transliuotojo pareiškime.

„Šią svarbią istorijos dalį pasakosime nepriklausomai ir nešališkai, laikydamiesi griežtų BBC redakcinių standartų, – priduriama jame. – Mūsų darbuotojų Rusijoje saugumas išlieka svarbiausiu mūsų prioritetu.“

Daugelis užsienio žiniasklaidos priemonių sustabdė reportažų rengimą iš Rusijos, įskaitant „The New York Times“, Kanados „CBC/Radio-Canada“, Vokietijos ARD ir ZDF, „Bloomberg News“ ir JAV kanalus CNN ir CBS.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Dalintis
Nuomonės