Praėjusių metų pradžioje vyriausybės pajėgos kontroliavo tik 17 proc. šalies teritorijos, tačiau po virtinės įnirtingų puolamųjų operacijų sukilėliai buvo išstumti iš daugelio savo tvirtovių. Dėl to B. al-Assado vyriausybė sugebėjo susigrąžinti beveik du trečdalius šalies teritorijos.

„Mūsų pergalės diena jau arti, – teigė Sirijos vadovas atvirame laiške kariams. – Jie (sukilėliai) galiausiai buvo priversti pasitraukti – pažeminti, nustumti atgal, pabruktomis uodegomis – po jūsų suteikto skaudaus pralaimėjimo kartėlio.“

Didžioji dalis teritorijų buvo susigrąžintos be sausumos pajėgų susirėmimų, mat sukilėliai, nors ir nenoriai, sutiko išvykti iš aviacijos bombarduojamų anklavų transporto priemonių kolonomis, saugomomis Rusijos pajėgų.

Sirijos kariuomenei pagalbą iš oro teikia Rusijos aviacija; Damasko režimui taip pat padeda Irano kariniai patarėjai ir kovotojai iš Libano, Irano, Irako ir Afganistano.

Vyriausybės pajėgos dabar nuo žemės paviršiaus šluoja likusius sukilėlių katilus pietuose, o B. al Assadas praėjusią savaitę pažadėjo pradėti puolimą prieš paskutinę didelę priešininkų tvirtovę – šiaurės vakarinę Idlibo provinciją.