Kaip rašo laikraštis „El Pais“, apie 20 pareigūnų patyrė traumas per demonstraciją prie Katalonijos parlamento, kiti - prie vyriausiosios policijos valdybos. Apie sulaikytuosius nepranešama.

Pirmadienį visoje Katalonijoje vyko protesto akcijos, skirtos referendumo dėl regiono nepriklausomybės pirmosioms metinėms. Demonstracijose dalyvavo Katalonijos pasitraukimo iš Ispanijos sudėties šalininkai. Vakare Barselonoje buvo surengtos eitynės plebiscito rezultatams remti, kuriose dalyvavo apie 180 tūkstančių žmonių.

Akcija baigėsi prie Katalonijos parlamento. Ten grupei protestuotojų pavyko prasiveržti pro policijos kordoną, dėl to daliai pareigūnų teko slėptis nuo demonstrantų parlamento pastate.

Be to, mitingo dalyviai mėtė į policininkus kiaušinius, skardines, butelius, degino šiukšliadėžes. Prie vyriausiosios policijos valdybos protestuotojai taip pat elgėsi labai agresyviai. Policija turėjo panaudoti jėgą prieš juos.

2017 metų spalio 1 d. Katalonijoje buvo surengtas referendumas dėl regiono nepriklausomybės. Jame dalyvavo 2,28 milijono iš 5,31 milijono balso teisę turėjusių katalonų. 90,18 procento plebiscito dalyvių balsavo už nepriklausomybę. Madridas dar prieš referendumą pareiškę, kad jis - neteisėtas.