Tuo pačiu M. Barnier paragino britų parlamentarus „prisiimti atsakomybę“, kai balsuos dėl pakoreguotos „Brexit“ sutarties.

M. Barnier teigiamai įvertino prieš pat ES viršūnių susitikimo Briuselyje pradžią Didžiosios Britanijos ir ES pasiektą susitarimą dėl Didžiosios Britanijos išstojimo sąlygų, pavadindamas susitarimą „priimtinu kompromisu“, apsaugančiu Europos interesus.

„Pasiekėme susitarimą, kuris yra sąžiningas ir priimtinas bei atitinka mūsų principus“, – reporteriams sakė M. Barnier, bet įspėjo, kad susitarimui vis dar turi pritarti britų parlamentas, kuris prieš tai tris kartus atmetė dabartinio premjero Boriso Johnsono pirmtakės Theresos May ir ES suderėtą „Brexito“ susitarimą.

Didžiosios Britanijos Bendruomenių rūmai šeštadienį balsuos dėl pakoreguotos „Brexit“ sutarties, tačiau lieka neaišku, ar parlamentas patvirtins sutartį.

Tuo metu B. Johnsonas teigia esąs įsitikinęs, kad jam pavyks prastumti sutartį parlamente.

ES ir Didžiosios Britanijos derybininkai ketvirtadienį – likus dviem savaitėms iki išstojimo termino – pasiekė susitarimą, bet jį dar turi ratifikuoti ES valstybės narės ir Didžiosios Britanijos parlamento nariai.

Didžiausius nesutarimus kėlė anksčiau pasiektoje sutartyje įtvirtinta apsidraudžiamoji priemonė dėl sienos tarp Airijos ir Šiaurės Airijos (backstop). B. Johnsonas viliasi, kad naujų pakeitimų pakaks įtikinti parlamentarus patvirtinti susitarimą.