Buvęs mokytojas 40-metis Mohibullah tapo vienu pagrindinių pabėgėlių lyderių. Jis dažnai atstovaudavo šiai musulmoniškai etninei grupei tarptautiniuose susitikimuose.

2019-aisiais Mohibullah lankėsi Baltuosiuose rūmuose, kur kartu su tuomečiu JAV prezidentu Donaldu Trumpu sudalyvavo religijos laisvei skirtame renginyje ir kalbėjo apie rohinjų kančias bei persekiojimą Mianmare.

Tais pačiais metais jis sulaukė aštrios Bangladešo žiniasklaidos kritikos dėl masinio pabėgėlių mitingo organizavimo. Per tą akciją, kurioje dalyvavo apie 200 tūkst. žmonių, buvo minimos Mianmaro kariuomenės represijų, privertusį pabėgti į kaimyninį Bangladešą maždaug 700 tūkst. rohinjų, įskaitant patį Mohibullah, antrosios metinės.

Neatpažinti užpuolikai aktyvistą pašovė Kutupalongo pabėgėlių stovykloje, įsikūrusioje Koks Bazaro rajono Ukhijos upaziloje, informavo ginkluoto policijos bataliono vadas Naimulas Haque (Naimulas Hakė). Mohibullah buvo skubiai nugabentas į ligoninę, kur buvo konstatuota jo mirtis.

Lieka neaišku, kas galėjo surengti šią žmogžudystę; jokia grupuotė neprisiėmė atsakomybės už išpuolį.

Iš viso Bangladešas po ankstesnių represijų bangų suteikė prieglobstį daugiau kaip 1,1 mln. rohinjų pabėgėlių iš Mianmaro.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)