Pasak pareigūnų, žuvo 21 žmogus, o apie 50 laikomi dingusiais.

Laivas nuskendo penktadienį vakare Baidžonagaro priemiestyje Brahmanbarijos rajone, telefonu pranešė vietos policijos pareigūnas Imranul Islamas, pridūręs, kad gelbėtojams iki vėlyvo vakaro pavyko ištraukti mažiausiai 21 žmogaus kūną. Likę gyvi žmonės teigė, jog laivu plaukė apie 100 keleivių ir įgulos narių.

Pasak vietos naujienų pranešimų, kuriuose cituojamas aukščiausias rajono administracijos pareigūnas Hayatas Ud Dola (Hajatas Dola), galėjo dingti apie 50 žmonių.

Dakoje leidžiamas laikraštis „The Daily Star“ paskelbė vieno liudininko pasakojimą, tvirtinusio, kad į laivą atsitrenkė du krovininiai laivai, o po susidūrimo keleivius gabenęs laivas greitai nuskendo.

„Ant tvenkinio kranto ganiau galvijus. Išgirdau didelį triukšmą ir pamačiau, kad krovininiai laivai trenkiasi į keleivinį laivą. Mačiau, kaip keleivinis laivas greitai nuskendo“, – laikraščiui pasakojo liudininkas Nurul Aminas.

Tvenkinys yra už 82 kilometrų į rytus nuo sostinės Dakos.

Bangladešas yra įsikūręs didelių upių deltų regione, todėl vandens transportas aktyviai naudojamas žmonėms ir prekėms gabenti. Visgi dažnai įvyksta mirtinų nelaimių dėl nekvalifikuoto darbo ir saugos taisyklių nesilaikymo.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)