Bangladešo pietryčiuose, kur prieš pustrečių metų nuo karinės kampanijos Mianmare pabėgo šimtai tūkstančių rohinjų, šiuo metu aštrėja įtampa.

Vėliausias susišaudymas įvyko neseniai suintensyvėjus prekybai žmonėmis, gaujoms viliojant pabėgėlius išvykti neretai pavojingų kelionių išklerusiais žvejybos laivais į Malaiziją.

Skubių veiksmų batalionas (SVB) pranešė, kad jo nariai įsivėlė į tris valandas trukusį susišaudymą su gaujos nariais, kuriems vadovavo liūdnai pagarsėjęs lyderis, žinomas kaip Zokiras.

„Iki šiol mes aptikome septynis kūnus su šautinėmis žaizdomis“, – naujienų agentūrai AFP sakė SVB atstovas Abdullah Sheikhas Sadi.

Pasak jo, lieka neaišku, ar tarp žuvusiųjų yra pats Zokiras.

Praėjusį mėnesį pakeliui į Malaiziją nuskendo laivas, plukdęs mažiausiai 138 rohinjus, daugiausia moteris ir vaikus. Maždaug 44 tų keleivių laikomi nuskendusiais.

Nuo praėjusių metų Bangladešo tarnybos sulaikė daugiau nei 700 rohinjų, plaukusių traleriais ar laukusių laivų pakrantėse esančiuose kaimuose.

Bangladešas ir Mianmaras yra pasirašę repatriacijos susitarimą, tačiau pabėgėliai kol kas atsisako grįžti namo neturėdami garantijų, kad jie bus saugūs.

Žmogaus teisių organizacijos dažnai kaltina Bangladešo saugumo pajėgas inscenizuojant susirėmimus su nusikaltėliais ir tokiu būdu pateisinant faktines neteismines egzekucijas.