Buvęs Aukščiausiojo teismo pirmininkas K.M.Hasanas šeštadienį turėjo būti prisaikdintas naujuoju laikinosios vyriausybės lyderiu ir perimti šį postą iš ministrės pirmininkės Begum Khaleda Zia, kurios penkerių metų kadencija baigėsi penktadienį. Visuotiniai rinkimai šalyje numatyti 2007 metų sausį.

Šį mandatą buvo numatyta atiduoti K.M.Hasanui, nepaisant to, kad opozicija tam griežtai pasipriešino, apkaltinusi jį šališkumu vyriausybės naudai, ir pareiškė, kad dėl to jis yra netinkamas organizuoti rinkimus.

Tačiau prezidento atstovas spaudai penktadienį vakare pranešė, jog K.M.Hasanas susirgo ir negalės šeštadienį duoti priesaikos.

"Reikės paskelbti kitą prisaikdinimo ceremonijos datą... bet mes tam esame pasirengę", - sakė atstovas spaudai. Jis nepaaiškino, kuo susirgo K.M.Hasanas.

Iš 14-os partijų sudarytas opozicinis aljansas, vadovaujamas buvusios ministrės pirmininkės Sheikh Hasinos, atkakliai priešinasi B.Khaleda Zia planams laikinuoju vadovu skirti K.M.Hasaną dėl jo ankstesnių ryšių su valdančiąja Bangladešo nacionalistų partija (BNP).

Aljansas pažadėjo šeštadienį paralyžiuoti šalį, jeigu vyriausybė sieks įgyvendinti šį planą, ir paragino prezidentą Iajuddiną Ahmedą (Jajudiną Ahmedą) neprisaikdinti K.M.Hasano ir taip išvengti dar didesnės politinės krizės.

Be to, opozicija pakvietė ir patį K.M.Hasaną atsisakyti šio posto.

Penktadienį vakare po to, kai valstybinė televizija parodė ministrės pirmininkės B.Khaleda Zia atsisveikinimo kalbą, kurioje ji ragino išsaugoti taiką jai pasitraukus, gatvėse prasidėjo susirėmimai.

Pasak policijos ir įvykių liudininkų, protestuotojai penktadienį blokavo greitkelius, padeginėjo automobilius, puldinėjo BNP būstines ir kai kurių ministrų namus.

Šio chaoso metu, kuris nesiliovė ir po vidurnakčio, žuvo mažiausiai šeši žmonės ir dar daugiau kaip 200 buvo sužeista.

Šeštadienį sostinės gatvėse vėl susirinko šimtai priešiškai nusiteikusių aktyvistų. Tą pačią dieną popiet demonstracijas planavo surengti Bangladešo nacionalistų partija ir Avamio lyga.