„Nenustatyti užpuolikai įsiveržė į butą Kalabagane (Dakoje) ir du žmones mirtinai užkapojo. Dar vienas asmuo sužeistas“, – sakė naujienų agentūrai AFP Dakos policijos atstovas Marufas Hossainas Sorderis, bet nukentėjusiųjų pavardžių nenurodė.

Privati televizija „Channel 24“ tvirtina, kad vienas jų buvo LGBT ((lesbietės, gėjai, biseksualai ir transseksualai) bendruomenės leidžiamo žurnalo „Roopbaan“ redaktorius.

Gėjų grupės „Boys of Bangladesh“ atstovas patvirtino agentūrai AFP teksto žinute, kad tarp nužudytųjų yra „Roopbaan“ redaktorius, kuris rengdavo metinius „Vaivorykštės sambūrius“' („Rainbow Rally“), kurie nuo 2014 metų vyksta balandžio 14 dieną per bengalų Naujuosius metus. Tačiau šiemet policija uždraudė rengti šį sambūrį saugumo sumetimais.

Anksčiau šį mėnesį minėtas redaktorius sakė agentūrai AFP iš islamistų gavęs grasinimų, platinamų internetu.

Prieš dvi dienas nežinomi užpuolikai mirtinai užkapojo universiteto profesorių, pranešė policija, nurodžiusi, kad šis išpuolis panašus į ankstesnes mirtinas islamistų kovotojų atakas prieš sekuliarių arba ateistinių pažiūrų aktyvistus.

Grupuotė „Islamo valstybė“ pasiskelbė esanti už tai atsakinga, tvirtindama, kad 58-erių profesorius Rezaul Karimas Siddiquei, rašęs eiles ir romanus, nužudytas už „ateizmo skleidimą“.

Tačiau Bangladešo vidaus reikalų ministras Asaduzzamanas Khanas neigė islamistų tvirtinimus ir sakė, kad profesorių nužudė „vietiniai kovotojai“.

LGBT bendruomenė Bangladeše yra žiauriai persekiojama musulmoniškame Bangladeše, bet pastaruoju metu aktyvistai mėgina kovoti už savo teises ir viešumą.