Į trečią dešimtį įkopusį įtariamąjį nušovė specialiųjų pajėgų kariai, patekę į lėktuvą šiam nusileidus Čitagongo oro uoste

134 keleiviai ir 14 įgulos narių per incidentą nenukentėjo.

Tačiau įtariamasis užgrobėjas, kurį pareigūnai įvardijo kaip 25 arba 26 metų vyrą vardu Mahadi, buvo sužeistas ir mirė netrukus po sulaikymo, sakė kariuomenės atstovas spaudai generolas majoras Motiuras Rahmanas.

„Mūsų specialiųjų operacijų grupė pareikalavo užgrobėjo pasiduoti, tačiau jis reikalavimą atmetė ir buvo agresyvus, todėl buvo pašautas“, – žurnalistams sakė karininkas.

„Vėliau paaiškėjo, kad jis mirė. (...) Mes radome jo pistoletą ir nieko daugiau“, – pridūrė jis.

Kariuomenės sausumos ir jūrų pajėgos bei policijos pareigūnai užtvėrė Čitagongo oro uostą, kai į jį nusileido lėktuvas paimti daugiau keleivių ir galiausiai skristi į Dubajų.

„Praėjus dešimčiai minučių po pakilimo (iš Dakos) jis šovė du kartus“, – žurnalistams Čitagonge sakė vienas lėktuvo keleivių.

Bangladešo karinių oro pajėgų vicemaršalas Mofidas teigė, kad užlaikė įtariamąjį davęs jam telefoną. Tuo metu specialiųjų operacijų pajėgos ruošėsi lėktuvo šturmui.

„Jis reikalavo kalbėti su mūsų ministre pirmininke Sheikh Hasina“, – teigė Mofidas.

„Nestabilios psichikos“

Operacija užtruko dešimt minučių, o apieškojus lėktuvą paskelbta, kad jis gali skirsti toliau.

Bangladešo civilinės aviacijos tarnybos vadovas Nayeemas Hasanas anksčiau sakė, kad įtariamasis teigė turįs bombą.

„Iš pokalbių su juo galima teigti, kad jis yra nestabilios psichikos“, – teigė jis.

Šalies kariuomenės atstovas spaudai tvirtino, kad pareigūnai atliks tyrimą siekiant sužinoti, kaip vyras praėjo saugumo kontrolę turėdamas ginklą.

„Tai kažkiek užtruks“, – sakė M. Rahmanas.

165 mln. gyventojų, daugiausia musulmonų turintis Bangladešas pastaraisiais metais sunkiai dorojosi su šalyje besireiškiančiu ekstremizmu. Jis pasireiškė ateistų tinklaraštininkų ir progresyvių aktyvistų žudymu.

Prieš trejus metus išpuolio vienoje Dakos kavinėje metu žuvo 22 žmonės, tarp jų – 18 užsieniečių. Už šią ataką atsakomybę prisiėmė grupuotė „Islamo valstybė“.

Šis išpuolis paskatino staigų premjerės Š. Hasina atsaką, šalyje buvo sulaikyti šimtai kovotojų ir jų rėmėjų.