29 metų buvusi manekenė ir viešųjų ryšių specialistė į politiką atėjo gavusi pasiūlymą tapti respublikono pergalingos rinkimų kampanijos atstove spaudai. Vėliau ji prisijungė prie prezidento Baltųjų rūmų komandos, kai pernai rugsėjį buvo paskirta komunikacijos vadove.

Dirbdama šiose pareigose ji stengėsi likti šešėlyje ir atmesdavo visus prašymus duoti interviu. Visgi Baltųjų rūmų Vakarų sparne buvusi prezidento dukters Ivankos Trump patarėja buvo žinoma kaip žmogus, palaikantis glaudžius ryšius su D. Trumpo šeima ir uoliai ginantis valstybės vadovo įvaizdį.

Buvo gerai žinoma, kad prezidentas paisė H. Hicks nuomonės ir jos atžvilgiu viešai nėra išsakęs nė menkiausios kritikos.

„Nerandu tinkamų žodžių išreikšti savo dėkingumą prezidentui D. Trumpui“, – sakė H. Hicks pareiškime apie savo atsistatydinimą.

Hope Hicks

D. Trumpas savo ruožtu padėkojo H. Hicks už jos ypatingą pastarųjų trejų metų indėlį ir pavadino ją „išskirtinai sumania ir dėmesinga, išties puikia asmenybe“.

„Man jos trūks, tačiau kai ji kreipėsi į mane dėl noro išbandyti kitas galimybes, visiškai ją supratau“, – pridūrė prezidentas.

Baltųjų rūmų administracijos vadovas Johnas Kelly sakė, kad H. Hicks „su didžiu atsidavimu dirbo savo šalies labui“.

„Pasakyti, kad jos trūks, yra maža“, – pažymėjo jis.

H. Hicks apie savo sprendimą palikti prezidento komandą paskelbė kitą dieną po to, kai liudijo Kongreso Žvalgybos komiteto posėdyje apie tyrimą dėl Rusijos kišimosi į rinkimus.

Pranešama, kad ji įstatymų leidėjams sakė, jog vykdydama savo pareigas yra „nekaltai melavusi“ gindama D. Trumpą, tačiau tai nebuvo susiję su tyrimu dėl Rusijos.

Baltieji rūmai nurodė, kad H. Hicks informavo D. Trumpą, jog nori pasitraukti, kad galėtų išbandyti naujas galimybes. Prezidento atstovė spaudai Sarah Sanders sakė, jog dar nėra tiksliai žinoma, nuo kada H. Hicks oficialiai nebedirbs. Ji taip pat pabrėžė, kad H. Hicks pasitraukimas nėra susijęs su jos liudijimu Kongrese.

H. Hicks buvo jau ketvirtas žmogus, vadovavęs D. Trumpo komunikacijos komandai. Jos pirmtakas šiame poste Anthony Scaramucci savo pareigas ėjo vos dešimt dienų.