Beveik kas dieną jam „priešišką“ žiniasklaidą užsipuolantis D. Trumpas nedalyvavo dviejuose ankstesniuose kasmet Vašingtone rengiamuose Baltųjų rūmų korespondentų asociacijos (WHCA) susitikimuose.

Paklaustas, ar jis dalyvaus balandžio 27 dieną numatytoje vakarienėje, prie Baltųjų rūmų susirinkusiems žurnalistams prezidentas atsakė, kad „vakarienė yra tokia nuobodi ir negatyvi, kad mes ruošiamės surengti pozityvų mitingą“.

Kur vyks D. Trumpo mitingas kol kas nenuspręsta, bet prezidentas patikino, kad jis bus „didelis“.

Ankstesni prezidentai laikėsi tradicijos dalyvauti Baltuosiuose rūmuose rengiamoje vakarienėje.

Tačiau D. Trumpo santykiai su žiniasklaida yra ypatingi. Jis dažnai ją kaltina skelbiant „melagingas naujienas“ ir toleruoja tik savo mėgstamą „Fox News“ tinklą.

Praėjusiais metais per vakarienę Baltuosiuose rūmuose skandalą sukėlė komikės Michelle Wolf pasirodymas, kai ji negailestingai išjuokė Baltųjų rūmų darbuotojus, ypač spaudos sekretorę Sarah Sanders.

Renginio organizatorė WHCA pabandė sumažinti įtampą ir šiemet vietoje įprasto komiko pasakyti kalbos yra kviečiamas istorikas ir biografas Ronas Chernowas.

WHCA žurnalistų vakarienę kasmet rengia nuo 1921 metų. Pastaraisiais dešimtmečiais šis renginys būdavo galimybė Vašingtono žurnalistams pasipuošti prabangiais drabužiais ir pabendrauti su garsenybėmis. Pastaroji tradicija pastebima nuo 1987 metų, kai leidinio „Baltimore Sun“ reporteris Michaelas Kelly atsivedė į renginį su Irano ir kontrų skandalu (dar vadinamu Irangeitu) susijusio centro sekretorę Fawn Hall.